Политиците от Възраждане са пропуснали истината най-много пъти по време на

...
Политиците от Възраждане са пропуснали истината най-много пъти по време на
Коментари Харесай

Лъжеш ли?: Възраждане, ГЕРБ и БСП са в челната тройка

Политиците от " Възраждане " са пропуснали истината най-много пъти по време на предизборната акция. Следват представителите на ГЕРБ с съвсем изравнени позиции с първите. Третото място, само че по-назад, е за Българска социалистическа партия.

Това регистрират от плана " Лъжеш ли? ", който още веднъж ревизира дали и по какъв начин политиците употребяват погрешна информация и вършат погрешни изказвания по време на акцията. Екипът прави изследването за пети път.

" Проектът има избран обсег, наблюдавахме 23-ма политици от 6 политически партии и обединения. На първо място са от " Възраждане " с 28 погрешни изказвания, следвани от ГЕРБ с 27 и Българска социалистическа партия с 9 ", заяви в сряда заран резултатите Радослав Евтимов от плана пред  " Bulgaria ON AIR.



Топ 3 на политиците с най-вече погрешни изказвания съгласно наблюденията на самодейността, са Костадин Костадинов, Делян Добрев и Цончо Ганев.



За единствено обществени източници, участия в народен ефир и медии. Екипът на " Лъжеш ли? " се състои от 8 души, всички те са доброволци.  

" Гледаме тези изявленията, осведомени сме с политическата обстановка в страната, концентрираме се върху твърдения, които могат да бъдат опровергани все още на изказването - като да вземем за пример, че инфлацията е Х % - това правилно ли е, или не ", посочи Евтимов.

Основните тематики, по които са правени погрешни изявления, са инфлацията, икономическата обстановка в страната и Европа, присъединението към Еврозоната, войната в Украйна, бюджетният недостиг.

" Някои политически партии се пробват да употребяват такива изказвания в своя изгода, резултатите демонстрират, че това се получава. Не може да се направи разбор дали е съзнателно. Затова ги назоваваме погрешни изказвания, а не неистини ", посочи Евтимов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР